Informatie

Binnenkort hebben wij een afspraak staan voor een fotoshoot. Op deze pagina wil ik je graag wat tips geven zodat we er een mooie serie van kunnen maken. Als je de link naar deze pagina ontvangt staat onze afspraak reeds gepland. Mocht er onverhoopt iets tussenkomen verzoek ik je om dit uiterlijk 24 uur van te voren door te geven. We kunnen dan desgewenst een nieuwe afspraak maken.

Dit zijn algemene tips, op elke fotoshoot van toepassing, tenzij anders vermeld.

Kinderen laten zich niet altijd regisseren. Laat dit gebeuren, ik zal er alles aan doen om ook deze kids zo natuurlijk mogelijk te fotograferen. Mijn ervaring is dan ook dat beloftes op voorhand zoals: “ als je lacht krijg je een ijsje als we klaar zijn….” niet of nauwelijks werken. Ik verzoek je dan ook dit niet te doen. Forceren heeft alleen maar een averechts effect.

Stem kleding zoveel mogelijk op elkaar af. Er is niet een advies te geven, maar verderop op deze pagina kun je wat ideeën vinden die je misschien een duwtje  in de juiste richting kunnen geven. Waar het om gaat is dat als iedereen b.v. natuurlijke tinten draagt een knalrood shirt niet werkt.

Probeer het gebruik van (gezichts) crème en (te veel) glimmende make-up te voorkomen voor de shoot. Onder bepaalde lichtomstandigheden kunnen deze 2 elementen zorgen voor zeer hinderlijke reflecties op het gezicht welke lastig tot niet te verwijderen zijn.

De levertijd bedraagt 4 tot 6 weken. Als de foto’s klaar zijn krijg je van mij bericht. Op dat moment kunnen jullie een keuze maken uit de selectie van de foto’s.  Als de keuze is gemaakt én factuur is voldaan ontvang je de link naar het online album. Zijn er foto’s eerder nodig, had ik dit graag vóór de shoot geweten, dan kan ik hier rekening mee houden waar mogelijk.

De foto’s worden in een online Gallery aangeboden. Hiervoor ontvang je een mail met de link. Vanuit hier zijn de foto’s te downloaden, te delen op socialmedia en te markeren als favoriet. Bij een download zijn de foto’s op hoge resolutie en logovrij. Een foto die vanuit de Gallery gedeeld gaat worden is voorzien van een watermerk. Tevens heb je nu toegang tot de webshop met fotoafdrukken enz.

Foto’s mogen NIET worden bijgesneden, worden bewerkt of anderzijds worden aangepast. Zijn er andere wensen hoor ik het graag zodat ik kan kijken wat ik voor je kan doen.

Buitenshoot:

Op de dag van de shoot is het weer van belang. Mocht ruim voor de shoot blijken dat het weer op de dag van de shoot te slecht is, plannen we een andere afspraak. Maar het kan ook voorkomen dat we op de dag zelf moeten beslissen om het verzetten. Indien vooraf geen alternatieve binnenlocatie is besproken zullen we moeten annuleren. Binnenlocaties zijn helaas schaars en in de meeste gevallen niet spontaan te bezoeken. Ik verzoek jullie zelf om dit alternatief desgewenst te regelen. Uitwijken naar mijn studio kan, afhankelijk van het aantal personen, ook een optie zijn. Bedenk dan wel dat het eindresultaat anders gaat zijn. Het is immers geen buitenlocatie..

Bij het gebruikmaken van een binnenlocatie kunnen mogelijk extra kosten gerekend worden.

Personen met brilglazen die meekleuren verzoek ik, indien mogelijk, een andere bril mee te nemen. Dit soort glazen storen nl. in het totaalbeeld.

Hieronder enkele voorbeelden van kleurcombinaties. Deze zijn niet bindend maar dienen als inspiratie.

Veel gestelde vragen

Aan elke opdracht, groot of klein, gaat ook een stuk voorbereiding vooraf.
Denk hierbij aan het plannen van een datum en het bepalen van een locatie. Hierin zijn nl. een paar keuzes te maken door de klant.

Na het boeken van een Familieshoot b.v. ontvang je altijd een mailtje met een link naar een aparte pagina op de website om de opdracht definitief te bevestigen en om bepaalde keuzes kenbaar te maken en een link naar een pagina met meer info over bijvoorbeeld kledingkeuze. Op die pagina worden eigenlijk de meest gestelde vragen al beantwoord.

Maar om deze vragen ook voor dat moment al te beantwoorden staat hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen.

Deze zal indien nodig aangevuld worden. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, of is er iets niet geheel duidelijk, stuur gerust een mailtje of bericht. Mijn gegevens kun je HIER vinden.

× Hoe kan ik je helpen?